Dodatki za otroške vozičke – zimska vreča

Včasih so bili otroški vozički v zimskem času obloženi z ovčjo kožo, ki je skrbela, da je bilo otroku toplo, prav tako pa je lepo »dihala« in preprečevala, da bi se dojenček v vozičku pretirano potil.

Nekaterim takšen videz vozička ni bil všeč, in so se raje odločili, da bodo voziček pogrnili z eno volneno odejo, z drugo pa otroka prekrili. Danes pa so nam na voljo zimske vreče (http://www.otroskivozicek.com/dodatki-za-otroske-vozicke-zimska-vreca/), ki poskrbijo, da so otroški vozički pripravljeni za vožnjo tudi v hladnejših dneh. Zakaj so zimske vreče tako priljubljene? Večini mamic se zdijo na pogled precej lepše od ovčjih kož in odej, saj so izdelane iz enakega materiala kot preostali tekstilni del vozička.

Z vozičkom se torej ujemajo in tako skrbijo za lep in usklajen videz. Drugi razlog je v tem, da so praktične – na voziček se enostavno pritrdijo in ostanejo na mestu tudi, če je otrok nekoliko bolj živahen in rad brca z nogami. Za odejico pa vsi vemo, da rada zdrsne z vozička in se umaže ali celo zaplete v kolesa. Potem pa je tu še tretji razlog: sodobni materiali. Volnene odeje in kože so težke, zimske vreče pa so izdelane iz materialov, ki so lahko, vendar ravno tako topli.

Pod težo volnene odeje se otrok marsikdaj niti premakniti ne more, vreča pa zagotavlja udobje. Pod njo je toplo in prijetno tako kot v smučarski bundi, medtem ko odeja spominja na težak in debel volnen plašč, v katerem se komaj premikamo. Če boste kmalu kupovali voziček, torej razmislite o tem, v katerem letnem času ga boste uporabljali, in glede na to poskrbite za nakup dodatkov.

Res je, da otroški vozički niso poceni, vendar nekaj dodatnih evrov za zimsko vrečo zagotovo ne bo odveč – hitro boste ugotovili, da je izjemno praktična in dobro odtehta vložen denar.

Prispevki iz iste kategorije: