Žirafa Sophie na trgu igrač naredila revolucijo

Ljudje smo že od ranega otroštva povezani z igračami. Seveda se igrače skozi čas spreminjajo, vendar pa je cilj vsakega starša, da se otrok igra z varnimi igračami. 25. maja leta 1962 je gospod Rampeau dobil idejo, da bi na trgu ponujal otroku varno igračo. V tistem času so bile namreč na voljo le igrače, ki živijo na kmetiji ali pa posebni domači ljubljenčki, ki smo jih vsi poznali. Gospod Rampeau je bil velik strokovnjak iz Francije za izdelavo igrač iz naravnega kavčuja. Ob misli, da si želi malce popestriti svet igral je prišel do ideje, da bi na trgu ponujal malce bolj eksotične živali, kot je žirafa. Tako se je ustvarila zgodba danes izjemno popularne žirafe Sophie. 25. maja, ko je bil dan Svete Sofije, so pričeli izdelovati igračo, ki še dandanes izgleda popolnoma enako. V svetu je takoj postala uspešnica, saj je zaradi zanimivega izgleda ter natančne izdelave za otroka to ena izmed najbolj varnih igrač. Pripomore k dobremu razpoloženju otroka, saj jo slednji lahko povsem brez težav tudi grize. Je 100 odstotno naravna in ročno narejena.

Zaradi posebne oblike je natančno prilagoljiva malim otroškim rokicam. Ne le, da jo otroci obožujejo zaradi izgleda, marveč tudi zaradi tega, ker v času rasti zob z grozenjem pomaga pomiriti otečene dlesni.

Žirafa Sophie http://www.trg.si je zagotovo naredila pravo revolucijo v takratnem, precej predvidljivem svetu igrač in tako ostaja še danes.

Prispevki iz iste kategorije: