Premišljeno v nakup darila za otroke

Kako se odločiti

Za veliko staršev je nakup darila za otroke (https://goriladarila.si/24-darila-za-otroke) prava nočna mora. Vedno znova izhajajo iz razmišljanja, da jim morajo pa za rojstni dan kupiti nekaj velikega in za to zapraviti goro denarja. V resnici to ni nujno.

Najbrž ste že večkrat ugotovili, da se otroci ure igrali z desetimi divjimi kostanji, ki jo jih nabrali med sprehodom, lego kocke za 50 EUR vrednosti pa so pustili na polici in nanje pozabili. Nakup darila naj bo torej premišljen, da ne boste otroku kupovali nečesa kar si niti ne želi, ne potrebuje ali pa morda že celo ima. Tudi to se namreč dogaja staršem, ki so že pozabili, kaj so njihovi malčki dobili za novo leto od dedija in babi. Pardon, od Dedka Mraza.

 

Odločitev naj bo torej v prvi vrsti otrokova, vendar jih ni potrebno direktno spraševati kaj si želijo. Verjemite, če jih nekajkrat peljete v kakšno veliko trgovino z igračami, kjer si bodo napasli oči, jih boste lahko potem celo pot do doma poslušali. Zapomnite si česa si najbolj želijo, se o čem tudi pogovorite, da ne bi bili na podlagi reklame in pisane škatle navdušeni, po prejetem darilu pa razočarani. Dobro se torej pozanimajte o darilu, ki ga kupujete, ki še zdaleč ni nujno, da je igrača. Lahko je tudi učni pripomoček, kos obleke, izlet v kak zabaviščni park ali vstopnica za kino, gledališče ali morda za dnevno uporabo lokalnega bazena.

Otroci se hitro premislijo

Da ne boste na koncu sami razočarani! Vedite, da si otroci danes želijo eno igračo, ki jih je povsem navdušila, ko so jo videli v izložbi trgovine, že jutri pa se po pouku igrali z njo pri sošolcu in se je v eni sami uri naveličali. Pa nič hudega, kajti med drugimi igračami, ki jih ima sošolec, so že odkrili novo, ki je sedaj postala njihova najljubša. Spremljajte tudi njihove modne muhe ali pa ugotovite katere pripomočke za šolo si najbolj želijo. Morda pisane radirke ali prozornega kemičnega svinčnika ali pa majcenega plišastega medvedka, ki bi jim v šoli prinašal srečo, kadar bodo pisali kontrolno nalogo.

Naj bodo vaši otroci predvsem zadovoljni in srečni! Če jim boste znali s svojo energijo in veseljem pričarati nasmeh na obraz, boste takrat tudi vi preživljali najlepše trenutke. Pri nakupu daril pa preudarno in po pameti. Obstaja precej zanimivih spletnih strani, ki darila iščejo namesto vas, vi jih iz udobnega naslonjača samo še izberete.

Prispevki iz iste kategorije: