Naravni deodorant primeren za nosečnice in mamice

Veliko zdravnikov je mnenja, da naj bi noseče ženske med svojo nosečnostjo uporabljala, le naravne izdelke. Naravni deodorant je eden izmed glavnih kozmetičnih izdelkov, ki jih mamica med svojo nosečnostjo in pozneje nujno potrebuje. Med nosečnostjo je dokazano, da se ženske nekoliko bolj potijo, zato je primerno, da zato tudi uporabljajo deodorant, saj ne želijo imeti neprijetnega vonja. Resnica pa je tudi, da če boste uporabljale navadni deodorant, ne boste škodovale ne vam in ne vašemu plodu. Med nosečnostjo bodite pri navadnih dišečih deodorantih pozorne le na visoko koncentracijo aluminijeve soli, ki vam lahko povzroči srbenje, draženje in tudi vnetje kože. Pri mamicah pa se priporočajo naravni deodoranti zaradi nevtralnega vonja, ki ga boste takoj po porodu potrebovale, saj vas bo otrok prepoznaval po vašem vonju in vam vsekakor odsvetujemo, da se dišavite in umivate z šamponi, ki imajo močen vonj, saj vas bo otrok tako težje prepoznal. 

Naredimo si domači naravni deodorant kar sami

Naravni deodorant si lahko naredite kar sami doma, saj boste s tem tudi natančneje vedeli kaj ta deodorant vsebuje in kaj nanašate na svojo kožo. Sestavine, ki jih lahko uporabite za izdelavo domačega naravnega deodoranta so: mešanica karitejevega masla; limonin sok, ki preprečuje razmnoževanje bakterij; kokosovo maslo, ki deluje antibakterijsko in tudi sodo bikarbono. Vse te sestavine se vašemu telesu neškodljive in vam omogočajo, da zaradi potenja ne boste oddajali neprijetnega vonja. 

Kaj pri potenju povzroča neprijeten vonj, ki ga mora naravni deodorant prekriti?

Na žalost je pač tako, da je potenje izredno neprijetna zadeva, ki se je ne moremo izogniti. Nekateri se potijo več, drugi manj, vse je popolnoma odvisno od samega človeka. Da pa bi pri potenju preprečili neprijeten vonj pa ni rešitev le deodorant, ampak tudi sama vsakodnevna prehrana, ki jo zaužijete. Če boste v svoje življenje uvedle drugačne prehrambne navade, bo tudi vaše potenje spremenilo vonj. Iz svojega jedilnika poskusite črtati hrano, ki vsebuje veliko sladkorja, belo moko in hrano, ki vsebuje veliko nezdravih maščob. Neprijeten vonj pa povzročata tudi rdeče meso in hrana, ki vsebuje premalo vlaknin. Če se boste tej hrani izogibali, vam zagotovimo, da se bo spremenil tudi sam vonj vašega potenja in strah, da močno zaudarjate bo vsekakor odveč.