Kako se spopasti s težavami v družini?

Se s partnerjem nenehno prepirata zaradi vzgoje otrok? Imate doma najstnika, ki se kar naprej upira? Se kdaj počutite nemočni, ko vašo triletnico napade trma in se ihtavo meče po tleh ali postane celo agresivna? Ne veste, kaj storiti v takšnih situacijah? Bi radi nekako rešili svoje težave, a ne veste kako? Potem je družinska psihoterapija gotovo nekaj, kar je vredno poskusiti, saj lahko močno izboljša odnose v vaši družini, zato se vam jo splača preizkusiti. Pri tem lahko izkoristite tudi prav posebno ugodno možnost, in sicer, da prideta na brezplačni 30 minutni posvet psihoterapije. Več o tem pa v nadaljevanju članka …

Kaj je družinska psihoterapija?

Družinska psihoterapija je terapija namenjena družinam. Kako bo funkcionirala neka družina, je namreč odvisno od vseh posameznikov v njej. Ti so si lahko med seboj zelo različni, imajo različne interese, želje in potrebe. Vse to je marsikdaj težko usklajevati, zato lahko prihaja do konfliktnih situacij. Če teh ne razrešujemo sproti, lahko odnosi znotraj družine postanejo zelo napeti. V takšnih primerih je smiselno poiskati pomoč, da se čim prej razreši težave, saj brez reševanja te sčasoma postanejo le večje in večje. In eno od teh oblik pomoči predstavlja tudi družinska psihoterapija.

Kako razrešiti družinske težave?

Konflikti znotraj družine so nekaj običajnega in ni je družine, ki se kdaj pa kdaj ne bi soočala s tem. Vendar pa včasih ti konflikti postanejo vedno hujši in so za vse udeležene zelo naporni, sploh če pride do situacije, ko se isti prepiri kar naprej ponavljajo, konflikti pa s tem samo še poglabljajo. Družinska psihoterapija članom družine omogoča, da se soočijo s težavami, ki jih pestijo, ter jih začnejo skupaj reševati. Namenjena je vsem družinskim članom, ki jo obiskujejo skupaj in se tako skupaj lotevajo družinskih težav. Če želite te razrešiti, je družinska psihoterapija zagotovo dobra možnost!

Vedenjske težave otrok, trma, upiranje …

Vzgoja otrok ni lahka naloga in v določenih obdobjih otrokovega odraščanja starši potrebujejo veliko potrpljenja in morajo veliko energije vlagati v odnos z otrokom. Kadar otrok ne dobi dovolj pozornosti staršev, lahko skuša to pridobiti na različne, za starše in okolico nesprejemljive načine – ne uboga, postane agresiven, obnaša se samosvoje, zanemari šolske obveznosti, ne drži se pravil itd. 

Družinska psihoterapija
Družinska psihoterapija članom družine omogoča, da se soočijo s težavami. Naročite se na brezplačni posvet in ugotovite pri čem vse vam lahko na pomoč priskoči psihoterapevt.

Vse to lahko vodi v konflikte s starši, pri čemer pa nenehno teženje prav nič ne koristi, ampak konflikt le še poglablja. Zaradi tega veliko staršev praktično izgubi stik s svojimi otroki, kar se še posebej rado zgodi v obdobju najstništva, čeravno ravno takrat otroci potrebujejo največ pomoči in spodbude staršev ter to, da jim ti stojijo ob strani. 

Družinska psihoterapija je zelo uspešna!

V primeru družinskih težav ali vedenjskih težav otroka imate na voljo različne oblike pomoči in terapij. Vendar pa je dokazano, da so terapije, pri katerih sodeluje vsa družina in kakršna je tudi družinska psihoterapija, pri reševanju takšnih težav veliko bolj uspešne kot tiste, ki se koncentrirajo samo na otroka in njegove težave. Družinska psihoterapija namreč:

  • spodbuja sodelovanje vse družine,
  • otroku sporoča, da problem ni samo v njem,
  • pomaga v družini vzpostaviti bolj umirjeno komunikacijo,
  • pomaga, da se tako starši kot otroci naučijo drugačne komunikacije in odzivov,
  • pomaga pri reševanju konfliktov,
  • močno izboljša medsebojne odnose.

Brezplačen 30 minutni posvet psihoterapije za vašo družino

V primeru, da imate kakršne koli težave v družini, pa naj si bo to z vašimi otroki ali kakšne druge, je modro izkoristiti brezplačni 30 minutni posvet psihoterapije vsekakor nekaj, kar je vredno poizkusiti. To vam ne bo vzelo veliko časa niti vas ne bo stalo nič denarja, vsekakor pa lahko na tak način ugotovite, ali je družinska psihoterapija prava za vas. Na tak način lahko spoznate strokovnjaka psihoterapevta in mu v obliki zaupnega pogovora opišete vse svoje težave, stiske in probleme.

Brezplačen 30 minutni posvet psihoterapije vam nudi psihovital.si, ki se ukvarja z različnimi svetovanji na tem področju oziroma s pomočjo ljudem v stiski, pa naj si bodo to posamezniki, pari ali družine. Med njihovi storitvami je tudi družinska psihoterapija in na njihovi spletni strani se lahko naročite na brezplačni 30 minutni posvet psihoterapije, nato pa boste prejeli termin in vse ostale informacije o tem, kako bo potekal tak posvet. Verjamemo, da je to prvi korak na poti reševanja vaših družinskih težav in tega, da boste kmalu te težave tudi uspešno razrešili!

Prispevki iz iste kategorije: