Seks v nosečnosti? Seveda!

Čeprav je spolnost tista, ki pripelje do nosečnosti, se nekatere nosečnice spolnosti izogibajo. Razlog je predvsem v strahu, po poškodbi ploda, infekciji ali prezgodnjemu porodu. A kot zatrjujejo ginekologi, je ob normalno potekajoči nosečnosti spolnost popolnoma varna.
Seks je naravna stvar, tudi med nosečnostjo
Veliko nosečnic ima željo po seksu, a menijo, da se jim seks v času nosečnosti zdi preveč nenavaden, naraven. Če vam vaš ginekolog zaradi samega poteka nosečnosti spolnosti ne prepoveduje, je seks v nosečnosti za vas in za vašega otroka povsem varen.
Seks v nosecnostiTrebušček naj ne bo ovira
Mnogi pari izkoristijo čas nosečnosti za spoznavanje novih položajev, saj je zaradi rastočega trebuščka seks drugačen kot pred nosečnostjo.
Seks do poroda?
Zdravniki si niso enotni: nekateri svetujejo, da s seksom prenehamo med 4 in 6 tedni pred porodom, drugi menijo, da časovne omejitve za seks v nosečnosti ni, in da se užitkom lahko predajate vse do poroda.
Kdaj prenehati s seksom?
S seksom prenehajte takoj, ko začutite bolečine. V nožnico ne potiskajte predmetov. Po seksu bodite pozorne na morebitne krvavitve ali bolečine – če te trajajo več kot eno uro, pokličite zdravnika.
Preverili smo, kateri položaji pri spolnosti so primerni v času nosečnosti in odgovorili na najpogostejša vprašanja.
Podrobnosti o seksu med nosečnostjo si preberite v novi Nosečnici, ki vas že čaka na prodajnih policah.

Prispevki iz iste kategorije: