Lepe in negovane nosečnice

Lepe in negovane tudi v nosečnosti

Lepe in negovane nosečniceTako kot pred nosečnostjo in kasneje v obdobju materinstva lahko svoje telo razvajate v kozmetičnem salonu tudi med nosečnostjo. Pogovori se v času nosečnosti vrtijo v glavnem okrog pravilne nege kože na obrazu in telesu, ki je zaradi hormonov izpostavljena različnim spremembam, okrog nege kože na rastočem trebuščku in seveda tudi o celulitu, oteklih nogah, krčih v nogah. Zato ob obisku salona ne prikrivajte dejstva, da ste noseče, saj bo tako storitev za vas bolj prilagojena, bolj popolna in za vas bolj sproščujoča.

Za vas odgovarja kozmetičarka Marjanca Božič Kostanjšek

MASAŽA blagodejno vpliva na telesno in tudi na dobro psihično počutje.
Pri nosečnicah masaža blagodejno vpliva na bolečine v hrbtenici, ki nastanejo zaradi ukrivljenosti hrbtenice in zrahljanih vezi, ki podpirajo rastoči trebušček. V pozni nosečnosti je možno masažo izvajati le na posebnih stolih, dokler pa je trebušček majhen in ležanje na trebuhu ne predstavlja problema, se izvaja masaža na klasičnih masažnih mizah. Previdnost je potrebna pri aroma terapevtskih masažah. Pri nosečnicah se lahko izvaja aroma terapija samo z rastlinskimi olji, torej brez dodanih eteričnih olj.
Doma si trebušček, stegna, zadnjico in prsi že od prvega dne, ko ste izvedele da ste noseče masirajte in negujte s kakovostnimi kremami za nego v nosečnosti, saj mora biti koža pripravljena na raztezanje in kasneje spet na krčenje in zato zelo elastična.

STRIJE so rdeče, srbeče proge, ki nastanejo na trebuhu, prsih in bokih zaradi raztezanja kože. Raztezanje kože oslabi elastična vlakna in posledično povzroči pokanje kože. Nekatere ženske so k nastanku strij bolj nagnjene kot druge. Po porodu bodo strije počasi zbledele.

KOŽA OBRAZA zaradi vpliva hormonov pri nekaterih nosečnicah kar ‘zacveti’ zaradi novo nastalih aken in mozoljčkov. V kozmetičnem salonu vam bo kozmetičarka po strokovnem pregledu, kožo površinsko očistila z mlekom in tonikom, nato pa po parni kopeli in luščenju poroženelih celic kožo temeljito očistila, zmasirala in nanesla masko za pomiritev kože . Dogovorili se bosta tudi za nego kože doma z ustreznimi preparati .

Marsikatera nosečnica ima težave s pigmentnimi lisami. Zaradi hormonov koža na posameznih mestih akumulira več melanina. Izpostavljanje soncu lahko stanje poslabša zato uporabljajte za obraz kreme z zaščitnim faktorjem. Spremembe lahko skrijete z uporabo kvalitetnih pudrov ter potrpežljivo čakate, da težavica po koncu nosečnosti mine.

Obremenjenost nog in s tem tudi stopal je v nosečnosti ponavadi večja tudi zaradi postopnega večanja telesne teže. PEDIKURA blagodejno vpliva na stopala v vseh obdobjih nosečnosti, še posebno pa boste zadovoljne z obiskom v pozni nosečnosti, ko se boste same preko zaobljenega trebuščka že težko lotile urejanja nohtov in kože na stopalih.

Če ste v nosečnosti bledikave in je ravno čas »nesončnih« dni si lahko privoščite zmerno sončenje v solariju. Priporoča se, da greste v »nepregret« solarij ter ne pretiravate z izpostavljenostjo žarčenju in si po možnosti pokrijete trebušček. Svetujem pa, da se solariju v drugi polovici nosečnosti vseeno raje odpoveste.

Podobni članki:
Sodelujte v reviji superMAMI!
Praznovanje 60 letnice Živalskega vrta Ljubljana
Vabilo na predavanje mag. ROMANA VODEBA
 

Prispevki iz iste kategorije: